Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitséget szeretnék

Főoldal » Középiskola » Matematika
2431
Ábrázolja derékszögű koordináta rendszerben a valós számok halmazán értelmezett
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Másodfokú polinom ⇒ a képe parabola.

A főegyüttható pozitív ⇒ a parabola felfelé nyitott.

A minimumát az `x=-2` helyen veszi fel, minimumértéke `1/2(-2+2)^2=0`.

Az `y` tengelyt az `1/2 (0+2)^2=2` értéknél metszi.

Ezek alapján meg kell tudnod rajzolni. Így néz ki:

https://www.wolframalpha.com/input/?i=plot+0.5*(x%2B2)%5E2
Módosítva: 7 éve
1