Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitséget szeretnék

Főoldal » Középiskola » Matematika
1274
Irja fel a T(6,-3) ponton átmenő, és a P(-1,4)és Q(2,5) pontokat összekötő egyenesre merőleges egyenes egyenletét.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A P és Q pontokat összekötő egyenes irányvektora a PQ=(3;1) vektor, ez a mi egyenesünknek normálvektora. Adott tehát egy normálvektor és egy tartalmazott pont (T), ez alapján az egyenlet:

`3*x+1*y=3*6+1*(-3)`

Elvégezve a műveleteket:

`3x+y=15`
0