Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
3869
Oldja meg az alábbi egyenletrendszert a valós számpárok halmazán!

5x +y=3 x+ y =7
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
A, koszonom, segítséget
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Az eredeti egyenletrendszer:
`5x+y=3`
`x+y=7`

Vonjuk ki a második egyenletet az elsőből:
`4x=-4`

Innen az egyik változó már meg is van: `x=-1`. Már csak vissza kell számolni `y`-t valamelyik egyenletből, pl. a másodikból:
`-1+y=7`
`y=8`

Tehát a megoldás `(x; y)=(-1; 8)`.
0