Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérdés

Főoldal » Általános iskola » Kémia
1587
Jelöld az atomok elektronszerkezetét.
rendszáma:7 Vegyjele:N honnan tudom az elektronszerkezetét!?
Protonszáma:9 Vegyjele:F Elektronszerkezete:?
Elektronszáma:18 Rendszáma:? Elektronszáma:?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Az első elektronhéjon 2 elektron lehet, a többin 8. Minden elem elektronjainak száma egyenlő a rendszámmal, azaz a protonszámmal.

N: 2,5 (mivel az első héjon 2 lehet csak) (2+5=7)
F: 2,7 (mivel 2+7=9)

Mivel a protonok száma a rendszám, ezért a 18 protonszámú elem a 18-as rendszámú argon.
Ar: 2,8,8 (2+8+8=18)

Remélem érthető.
0