Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene?

Főoldal » Középiskola » Fizika
515
2.feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A külső gyorsítóerő szempontjából a két hasábot egyetlen 4 kg-os testként lehet tekinteni. Tehát a gyorsulás `a=F/(M+m)``=``20/(3+1)``=``5\text{m}/\text{s}^2`.

A kisebb hasábot a nagyobb hasáb által kifejtett nyomóerő gyorsítja. Tehát az a kérdés, hogy mekkora erő kell ahhoz, hogy a kis test az előbb kiszámolt `5\text{m}/\text{s}^2`-tel gyorsuljon. A válasz `F=ma=1*5=5\text{N}`.
0