Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
551
Hogy kell ezt megoldani? Képet csatololtam! Holnap szintfelmérő ezért fontos! pls 2-es feladat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek SOS feladat fontos szintfelmérő
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az A halmazba az egész számokat kell írni -3 és 3 között, mivel nincs egyenlőség jel ezért a -3 és a 3 nem tartozik ide.
A= -2, -1, 0, 1, 2

A B halmazba pedig ezek az egyjegyű prímszámok (csak 1-el és önmagával osztható számok)
B= 2, 3, 5, 7

Unio mindkét halmaz összes elemét tartalmazza. Ez alapján:
AUB= -2, -1, 0, 1, 2, 3, 5, 7

Ez pedig azt jelenti hogy az AUB halmazból kivesszük a B halmaz elemeit (a közöseket is) így csak az A halmaz elemei maradnak.
A\B=-2, -1, 0, 1
Módosítva: 7 éve
0