Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitséget szeretnék

Főoldal » Középiskola » Matematika
2049
egy szinházi nézőtér első sorában 20 ülőhely van.Minden további sorban kettővel többen tudnak helyet foglalni,mint az előzőben.Hányan ülhetnek a kilencedik sorban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egyszerű számtani sorozat.
a1=20
d=2

an=a1+(n-1)d
a9=20+8*2=36

A 9. sorban 36 hely van.
0