Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számolás az algebrában

Főoldal » Középiskola » Matematika
567
Sziasztok. Nagyon szépen kérem, hogy valaki segítsen ezekben a feladatokban, mert még nem tudom megoldani őket. Nagyon nagyon nagyon hálás lennék, ha valaki segíteni. Köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szorzat esetén az azonos alapok kitevőit összeadjuk

1,

3x3*xy*y5x= 3x3+1+1*y1+5=
3x5*y6
Együtthatója:3

4a1+4/4*2*5b1+2=
5a5*b3/2
Együtthatója: 5/2

2,
a, felbontjuk a zárójeleket, vagyis minden tagot beszorzunk az előtte lévő számmal, majd összevonunk
(x+1)-2(x+2)+3(x+3)-4(x-4)=
x+1-2x-4+3x+9-4x+16=
-2x+22= -x+11

b,
x(x+1)-x2(x-2)+x3(x-3)-x4(x-4)=
x2+x-x3+2x2+x4-3x3-x5+4x4=
x+3x2-4x3+5x4-x5

c,
5(5-3a-2a3+a2)-4(7+2a2-a3-a4)=
25-15a-10a3+5a2-28-8a2+4a3+4a4=
-3-15a-3a2-6a3+4a4
Módosítva: 7 éve
1