Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fontos lenne

Főoldal » Középiskola » Matematika
849
Egy tizszintes ház egyik oldalán lévő ablakok két méter magasak és másfél méter szélesek.Hány négyzetméter az ablakmentes falfelület,ha minden szinten 10 ablak található,továbbá a ház 35m magas és 20 méter széles?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ablakkal a falfelület: 35*20=700 m²
Ablakok: 10*10=100 db
1 ablak: 2*1,5=3 m²
100*3=300 m² az ablakok felülete
Az ablakmentes falfelület: 700-300=400 m²
1