Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
771
Határozza meg egy szabályos 25 szög esetén
a, a csúcsból húzható átlók számát
b, összes átlók számát
c, belső szögek összegét
d, egy belső szög összegét
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
koszonom
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Bocsánat a d, egy belső szög nagyságát
0

a, 1 csúcsból húzható átlók számát
n-3=25-3=22

b, összes átlók számát
n(n-3)/2= 25*22/2=275

d, egy belső szöge
n-2/n*180=23/25*180=165,6

c, belső szögek összege
165,6*25=4140
1