Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitséget szeretnék

Főoldal » Középiskola » Matematika
1404
Egy bank 8%-os kamatot ad évente.Mennyi pénzt tegyünk be,hogy 10 év eltelte után 2 millió forintunk legyen?(Feltételezve ,hogy közben a kamatláb nem változik).
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha 8% a kamat amit fizet a bank akkor év végén a pénzünk 1,08-szorosát kapjuk. Ez 10 évre 1,0810

Tn=T0*(100+p/100)n
Tn=2.000.000
P=0,8
n=10

Ezeket behelyettesítve
2.000.000=T0*1,0810
T0=926.487
Módosítva: 7 éve
1