Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
536
Valaki tudja hogy kell ezeket megcsinálni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Tárgytávolság: 20 cm
Nagyítás, ami a kép/tárgy vagy képtávolság/tárgytávolságot jelenti: 3
Innen a képtávolság: 3*20 cm = 60 cm
És a leképezési törvény alapján
`1/t\ +\ +1/k\ =\ 1/f`
`1/20+\ +1/60\ =\ 4/60\ =\ 1/f`
f = 15 cm

2)
A kép
- nagyított
- valódi
- fordított állású
0