Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora az 1kg tömegű testre ható vonzóerő

Főoldal » Középiskola » Fizika
1654
sziasztok segítségre lenne szükségem!
A föld sugara 6370 km. Mekkora az 1 kg tömegű testre ható vonzó erő 6370 km magasan a Föld felszíne felett? A Föld tömege 6·10²⁴
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A gravitációs erő képlete: `F=gamma (mM)/d^2`

A gravitációs állandó `gamma~~6.674*10^-11 (\text{m}^3)/(\text{kg}*\text{s}^2)`

A test tömege: `m=1\text{kg}`

A Föld tömege: `M=6*10^24\text{kg}`

A test távolsága a Föld középpontjától `d=2*6370\text{km}``=``12740000\text{m}`

Ha behelyettesíted a fenti adatokat, akkor azt kapod, hogy `F~~2.47\text{N}`.
0