Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Másodfokú egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
647
x1= -5/6 x2= 12/7
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Ebből kell az egyenletet felírni?
(x + 5/6) * (x - 12/7) = 0
x² - (12/7)*x + (5/6)*x - 60/42 = 0
x² - (72/42)*x + (35/42)*x - 60/42 = 0
x² - (37/42)*x - 60/42 = 0
Módosítva: 9 éve
0

És ne felejtsük el, hogy az általános megoldás:

a*(x² - (37/42)*x - 60/42 = 0), ahol a tetszőleges nem 0 szám. Ha azt akarjuk, hogy az együtthatók egészek legyenek, akkor legyen a=42, ekkor a

42x²-37x-60=0 egyenletet kapjuk.
0