Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitséget szeretnék

Főoldal » Középiskola » Matematika
1740
Egy ládában 100 alkatrész van,közöttük 10 hibás.Véletlenszerűen kiválasztunk a ládából egy alkatrészt. Mekkora valószinűséggel lesz a kiválasztott darab hibátlan?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Valószínűség= Kedvező eset/Összes eset

Kedvező, vagyis hibàtlan: 100-10=90 db
Összes: 100 db

Valószínűség= 90/100= 90%
1