Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Középiskola » Fizika
786
Egy fonalra kötött, 2kg tömegű, kezdetben nyugvó testet 80cm magasra emelünk. A fonalerő 30 N nagyságú.
A) Add meg az emelési munkát!
B) számold ki az általunk végzett munkát!
C) Mekkora a gyorsítási munka?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`m=2\ kg`
`F=30\ N`
`s="0,8"\ m`

a) `W_"emel"=m·g·h=...`
b) `W_"össz"=F·s`
c) a kettő különbsége.
1