Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitséget szeretnék

Főoldal » Középiskola » Matematika
1704
Derékszögű háromszög befogói 5 cm és 12cm.Mekkora az átfogohóz tartozó magasság hossza
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A háromszög területe: 5 * 12 /2 = 30 cm2. Az átfogó, Pitagorasz-tétellel kiszámolod: c=13 .
A terület ezzel kiszámolva: 13 * m/2 = 30.
Ebből m=60/13
Módosítva: 7 éve
0