Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Másodfokú egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
731
y-4x=9
x*y=-2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. egyenlet:
y = 9 + 4x
2. egyenletbe behelyettesítesz y helyére:
x*(9 + 4x) = -2
9x + 4x² = -2
4x² +9x + 2 = 0
x₁ = -2
x₂ = -1/4

1. egyenletbe visszahelyettesítesz:
a,
y₁ = 9 + 4*(-2)
y₁ = 1 (x₁ = -2 esetén)

b,
y₂ = 9 + 4*(-1/4)
y₂ = 8 (x₂ = -1/4 esetén)
0