Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora a súrlódási együttható?

Főoldal » Középiskola » Fizika
601
Vízszintes asztalon 1,5m/s kezdő sebességgel megindítunk egy tányért!
Mekkora a súrlódási együttható ha a 2m-es út végén megáll a tányér?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`v="1,5"\ m/s`
`m=` ezt nem tudjuk, reméljük, nincs rá szükség.
`F_s=μ·m·g`, amiből μ a kérdés.
`s=2\ m`

A mozgási energiát felemészti a súrlódási erő munkája az `s` úton:
`1/2·m·v^2=F_s·s`
`1/2·m·v^2=μ·m·g·s`
`μ=v^2/(2·g·s)=...`
tényleg kiesett a tömeg...
0