Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Együttes eloszlás

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
618
Egy dobozban 3 zöld, 2 sárga és 1 kék golyó van. Addig húzunk a dobozból egymás után visszatevés
nélkül, amíg zöldet nem húzunk.
ξ a húzások száma (beleértve az utolsót, a zöld golyó húzását is).
η a kihúzott sárga golyók száma.
(a) Adja meg ξ és η együttes eloszlását

(Itt nekünk az a végeredmény, hogy P(1,0)=1/9; P(1,1)=0; P(1,2)=0; P(2,0)=1/9; P(2,1)=1/9; P(2,2)=0; P(3,0)=0; P(3,1)=2/9; P(3,2)=1,9; P(4,0)=0; P(4,1)=0; P(4,2)=3/9...ahol az első elem a kszí érétke, második az éta értéke
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Sűrűség, valszám, elem, táblázat, eloszlás, gyakoriság, várhatóérték, perem, súlyfüggvény, együttes
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
A nulla elemeket eltaláltad, a többi viszont nem jó.

`\text{P}(1,0)=1/2`, mert a golyók fele zöld, tehát 50% az esélye, hogy rögtön zöldet húzunk.

`\text{P}(2,0)=1/10`, mert ekkor a sorrend KZ: `1/6*3/5=1/10`.

`\text{P}(2,1)=1/5`, mert ekkor a sorrend SZ: `2/6*3/5=1/5`.

`\text{P}(3,1)=1/10`, mert ekkor a sorrend SKZ vagy KSZ: `2/6*1/5*3/4+1/6*2/5*3/4=1/10`

`\text{P}(3,2)=1/20`, mert ekkor a sorrend SSZ: `2/6*1/5*3/4=1/20`

`\text{P}(4,2)=1/20`, mert ekkor a sorrend KSSZ vagy SKSZ vagy SSKZ: `1/6*2/5*1/4*3/3+2/6*1/5*1/4*3/3+2/6*1/5*1/4*3/3=1/20`

1