Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitene valaki?

Főoldal » Középiskola » Matematika
515
5x-4y=22
7x+6y=-4
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az első egyenletet megszoroznám 6-tal:
30x-24y=132
A második egyenletet pedig 4-gyel:
28x+24y=-16

Innentől az egyenlő együtthatók módszerével összeadhatod őket, akkor megkapod, hogy:
58x=116
x=2

Innen x-et visszahelyettesíted mondjuk az első egyenletbe:
10-4y=22
y=-3
0