Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitene valaki?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1490
Egy cipő eredeti ára 12000Ft volt. A 10 százalékot engedtek az árából,majd az új árából ismét 10százalékot.Hány forintba kerül most a cipő?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
12.000*0,9*0,9=9.720 ft most

Mivel 10%-kal csökkentették az eredeti árat ezért 100%-10%=90%
Tehát az eredeti ár 90%-kába kerül a cipő.
12.000*0,9=10.800

Ezután ismét csökkentették 10%-kal tehát megint a 90%-kába kerül.
10.800*0,9=9.720
0