Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitene valaki?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1305
Egy háromszögben adottak a=14,2 b=8,4 közbezárt szögük 72,3fok.Mekkora a háromszög harmadik oldala?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Koszinusztétellel kiszámolható
0

Levezetve:
c2=a2+b2-2ab*cos m
Behelyettesítve:
c2=(14,2)2+(8,4)2-2*14,2*8,4*cos 72,3°

Innen már tudnod kell ;)
0