Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
468
Egy ember tömege 70kg, áll a korcsolyán és egy 3kg tömegű téglát eldob 8 m/s sebességgel, határozzuk meh mekkora utat tesz meg, ha a súrlódási tényező 0.02
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Impulzusmegmaradás: neki is lesz ellenkező irányó sebessége:
`m_1·v_1=m_2·v_2`
`v_2=(m_1·v_1)/m_2=(3\ kg·8\ m/s)/(70\ kg)=...\ m/s`

Ekkora sebességgel indul el, ami `1/2·m_2·v_2^2` mozgási energiát jelent. Ezt emészti fel a súrlódási erő munkája `s` úton (`F_s·s`), amiből `s` a kérdés.
`F_s=μ·m_2·g`
`1/2·m_2·v_2^2=F_s·s`
`1/2·m_2·v_2^2=μ·m_2·g·s`
`1/2·v_2^2=μ·g·s`
`s=v^2/(2·μ·g)=...` számold ki.
0