Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Jatek kör palyan

Főoldal » Középiskola » Fizika
633
Egy játek 0,6m sugaru korpalyan allando nagysagu sebesseggel haladva egy kört 7mp alatt tesz meg.
Mekkora a keruleti sebessege, szogsebessege, fordulatszama?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, Egyenletes, Körmozgás, mechanika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`r="0,7"\ m`
A pálya hossza (a kör kerülete) `2rπ`
Ezt 7 sec alatt teszi meg, tehát a kerületi sebessége: `v=(2rπ)/(7sec)=...`

Szögsebesség: egy teljes kör az 360 fok vagyis 2π radián, amit 7 sec alatt tesz meg, tehát `ω=(2π)/(7sec)=...`

Fordulatszám: 1 fordulatot 7 sec alatt tesz meg, tehát `n=1/(7sec)=1/7 1/s`
0