Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Határozza meg a

Főoldal » Középiskola » Matematika
540
(x+1)² + (y-3)² = 25 egyenletű kör 2 abszcisszájú ( első koordináta) pontjainak koordinátáit!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ugye az abszcissza az x tengely, vagyis a kérdés az, hogy mi lesz az y értéked, ha az x-ed az 2, tehát

(2+1)2+ (y-3)2= 25

(y-3)2=25-9=16
y-3 = ±4
tehát y1= 7 és y2= -1, vagyis a két pont amely rajta lesz a körön, a P1(2,7) és a P2(2,-1)
0