Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Határozza meg:

Főoldal » Középiskola » Matematika
490
x² + y² -4x + 10y - 20 = 0 egyenletű kör középpontját és sugarát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Átalakítva: (x-2)^2+(y+5)^2=9. Innen a középpont K(2,-5) és a sugár r=3.
0