Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Határozott integrál számításnál hogy kapunk mértékegységet?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
651
ugye egy f(x) görbe alatti területet "a" és "b" pont között kiszámolhatom F(b)-F(a) val, ahol az F(x) függvény az f(x) integrálja

ez ugye két konstans különbsége, hogy kapok így mértékegységet, pl: "terület egységet"?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
integrál
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
A területet mindig az egységhosszhoz, vagyis a 0 és az 1 szám távolságához képest kapod meg. Tehát ha a koordinátarendszerben 0 és 1 távolsága cm, akkor a területet cm²-ben kapod meg, ha láb, akkor láb²-ban, de akár te magad is definiálhatsz hosszt; ha az egység pl. 285 km=1 dil, akkor dil²-ben kapod meg a területet. Mértékegységek közti átváltás a szokásos módon megy, tehát ha 1 dil=285 km, akkor 1 dil²=81.225 km².
Ha a tengelyeken más az egységhossz, akkor a terület mértékegysége a mértékegységek szorzata lesz, például ha az x tengelyen az egység hüvelyk, az y tengelyeken yard, akkor a terület mértékegysége hüvelyk*yard lesz, ebből ha az egyiket átváltod a másikra, hüvelyk² vagy yard² lesz a területegység.
Módosítva: 9 éve
1