Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Határozza meg, hogy a

Főoldal » Középiskola » Matematika
846
3x + 4y = 12 egyenes mekkora területű háromszöget zár be a koordinátatengelyekkel!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az egyenes egyenlete
3x + 4y = 12
Ha az egyenlet mindkét oldalát elosztod 12-vel
3x/12 + 4y/12 = 1
akkor megkapod az egyenes tengelymetszetes egyenletét.
Egyszerűsítés után lesz
x/4 + y/3 = 1
Ez azt jekenti, hogy az egyenes az x-tengelyből 4, az y-tengeylből 3 egység hosszú szakaszt vág le vagy másképp: az x-tengelyt a (4,0), az y-tengelyt a (0,3) pontban metszi.
Tehát a levágott derékszögű háromszög egyik befogója 4, a másik 3 egység hosszú.
Azt hiszem, így már ki tudod számítani a területét. :-)
0