Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy háromszög csúcsai: A(3;5) B(-3;1) C(0;5)

Főoldal » Középiskola » Matematika
583
Határozza meg a háromszög kerületét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Két pont távolága:
Számold ki az x irányan a pont távolságát, aztán y irányban is. Monjuk az A és B pontoknál:
- x irányó távolság: 3 az egyik, -3 a másik, vagyis a távolság 3-(-3)=6
- y irányú távolság: 5 az egyik, 1 a másik, a távolság 5-1=4
Ebből a két tengely irányú távolságból Pitagorasszal lehet számolni a két pont távolságát:
`"táv"(AB)=sqrt(6^2+4^2)=sqrt(36+16)=sqrt(52)`

Számold ki hasonlóan a másik két távolságot is, aztán add össze őket.
-1