Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Radián

Főoldal » Középiskola » Matematika
547
Valaki eltudná ezt magyarázni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
`π` radián `=` `180°`
Tehát `2π = 2*180° = 360°`
Gyakorlatilag csak egy sima átváltás.
`π/2 = (180°)/2 = 90°`
0

A kérdére a választ egy aránypárból kaphatod:
Ha 180° megfelel π radiánnak, akkor 75° megfelel x radiánnak.
Képlettel
180/π = 75/x
Ebből
x = 75π/180
15-tel lehet egyszerűsíteni, ezután
x = 5π/12
======
A rajzodon az A pont ezen a helyen van.
Bármilyen értéknél ugyanígy lehet eljárni.
0