Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mérlegelv

Főoldal » Általános iskola » Matematika
822
9+x-2x+3+8x-5=0
Ennek a levezetését szeretném kérni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
9+x-2x+3+8x-5=0
csoportosítjuk az egynemű tagokat (számot számmal, változót változóval)
9+3-5 +x - 2x +8x = 0 // összeadjuk őket
7 + 7x = 0 // kivonunk 7-et
7x = -7 // osztunk 7-tel
x = -1
1