Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

EGYENLETEK EGYENLŐTLENSEGEK MEGOLDÁSA

Főoldal » Általános iskola » Matematika
980
EGY HÁROMSZŐG EGYIK BELSŐ SZÖGE 20°-KAL KISEBB, MINT A MÁSIK. A HARMADIK BELSŐ SZÖG A MÁSIK KETTŐ ÖSSZEGÉNEK A 0,8-ED RÉSZE.MEKKORÁK A HÁROMSZÖG BELSŐ SZÖGEI!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
MATEEEK LÉGYSZII NAGYOON FONTOOS LENNE!!!!
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
L(alfa)<20°B
B(béta)=a
G(gamma)=0.8(A+B)
a+(a-20)+0.8(a+a-20)=180
a=60

L=40°
B=60°
G=80°
0

Nagyon szépen kérlek, hogy ne írj tiszta nagybetűvel!
0

Legyenek a keresett szögek értékei x, y és z. Ekkor x+y+z=180°, mert háromszög szögeinek az összege mindig 180°. Továbbá x-y=20°, és z=0,8(x+y). Az első összefüggés alapján z=180°-(x+y).
Így adódik egy kétismeretlenes elsőfokú egyenletrendszer, amit már tanultatok megoldani.
Tehát x-y=20° és 180°-(x+y)=0,8(x+y). Azaz x-y=20° és 180°=1,8(x+y), azaz x-y=20° és x+y=100°.
Ellentett együtthatók módszerével megoldható, ahol x=60°, y=40°. Ebből következne z=80°.
0