Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitsetek temazaro sracok

Főoldal » Általános iskola » Fizika
496
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
k
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Eddig jó.

- 15 perc az hány óra? (Nincs egy óra, hanem az 1 órának a törtrésze)
`t = 15\ perc = ...\ h`
- 1150 W az hány kW? (1 kW = 1000 W, osszad ezerrel)
`P=1150\ W=...\ kW`
- Akkor mennyi villamos energiát fogyaszt `t` idő alatt?
`E=P·t`
(Lehet, hogy nem energiának mondtátok, hanem munkának, amit W-vel jelölünk:
`W=P·t`)
Ha a kilowattot (P, teljesítmény) órával szorzod (t, idő), akkor kWh jön ki (E, energia vagy W, munka, ugyanaz a kettő).
1 kWh ára 45 Ft, ki tudod szorozni, hogy hány forint az összes fogyasztás.
0