Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmus azonosságai

Főoldal » Középiskola » Matematika
954
2.K1 és a 4. Feladatok kellenének.
Még csak a szabályokat vettük, nem gyakoroltuk, de ez a házi és teljes a kétségbeesés.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
logaritmus
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

5
Ha a szabályokat tanultátok, akkor ez érthető?
0

Nem hiszem el, hogy mindegyik képnél ki kell törni a nyakam. Nevermind. Vágjunk bele
Módosítva: 9 éve
0

Három azonosságra lesz szükségünk.
Módosítva: 9 éve
0

Logan+Logam=loganm
Logan-Logam=logan/m
X*Logan=Loganx
0

2K1
a) lg4×5³×11/55⇒lg100=X⇒tízes alapú logaritmus 100 jelenti az a számot, amelyre 10-et emelve 100-at kapunk, vagyis X=2
B-t és a C-t ezzel a gondolatmenettel ki lehet számolni.
4K1
a) Írjuk fel (lg25 + lg49)1/lg35 alakban. Ez lg12251/log35 (azonosság alapján lg25 + lg49 = lg25×49). Lg12251/log35=2
b) Itt sajnos az alapot nem tudom elolvasni. a2/3×a3/5=a¹⁵/¹⁹
0