Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek: 10.osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
2502
Segítene valaki ennek a feladatnak a levezetésében?
Egy szabályos négyoldalú gúla oldaléle 20 cm, és az oldalél az alaplappal 65 fokos szöget zár be?
a.) Mekkora a gúla magassága?
b.) Mekkora az alapél?
c.) Hány fokos szöget zár be az alaplap az oldallappal?
d.) Mekkora szöget zár be a két szomszédos oldalél?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#szogfuggvenyek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Ha még érdekel a feladat megoldása:
https://www.geogebra.org/m/fhtsmw2j
1

A pontos értékek (szzs ábrájának jelölései szerint)
b - az oldalél hossza

m = b*sinα
a = b√2*cosα
tgβ = √2*tgα
cosγ = sin²α
0