Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 8.osztály

Főoldal » Általános iskola » Kémia
574
Különböző töménységű oldatokat, készítünk,mindenik oldat tömege 600g kell legyen. Az alábbi mennyiségű oldószert öntöttünk a poharakba:
- első pohár: 540g
- második pohár: 500g
- harmadik pohár: 480g
a.) Mennyi anyagot kell feloldani mindenik pohárban?
b.) Hány tömeg%-os lesz mindenik oldat?
c.) Melyiket oldat a legtöményebb?
d.) Melyik oldat a leghígabb?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
1.pohár
540g oldószer+60g oldott anyag
60/600=10%

2.pohár
500g oldószer+100g oldott anyag
100/600=10,66%

3.pohár
480g oldószer+120g oldott anyag
120/600=20%

Legtömènyebb 3.pohár
Leghígabb 1.pohár
1