Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
484
600g 30 tömeg%-os cukorszirupunkat addig párologtatjuk ameddig a tömege felére csökken.
a.) Mennyi víz távozott el?
b.) A bepárlás után mennyi a szirup töménysége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
a) 600 g oldatnak 30%-a cukor, a maradék 70% víz, ami 600*0,7=420 g víz. Ha az egész cucc a fele tömegére csökken, vagyis 300 g-ra, akkor 420-300=120 g víz párolgott el.
b) 600*0,3= 180 g a cukor az oldatban, aminek a tömege 300 g a párlás után, vagyis a töménység 180/300=60%.
1