Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora az alapterulete az asztal négy labanak ha az asztal súlya 150N es 15kPanyomast fejt ki a talajra

Főoldal » Általános iskola » Fizika
554
Mekkora az alapterulete az asztal négy labanak ha az asztal súlya 150N es 15kPa nyomast fejt ki a talajra
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
p=15kPa=15000Pa
F=150N
A=?

A nyomás az erő és a felület hányadosa.
p=F/A
15000Pa=150N/A
A=150N/15000Pa
A=0,01m2=1dm2

Tehát a négy láb alapterülete összesen 1dm2.
0