Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos! Sűrgős lenne

Főoldal » Középiskola » Matematika
1727
Egy háromszög területe 17.2 cm2, két oldalának hossza pedig 6 cm es 8 cm. Szamitsuk ki a ket adott oldal altal kozbe zart szog nagysagat! Hany megoldasa van a feladatnak?

Hogyan kell megcsinálni, válaszokat előre is köszönöm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nem tudom, milyen képletet tudsz a terület számítására? Ezt ismered?
https://www.geogebra.org/m/sapysjkq
Ha nem, könnyen levezethető.
(A csúszka a "kurzor-mogató" billentyűkkel finomabban állítható, mint egérrel)
2

t=ab*sin(gamma)/2, innen sin(gamma)=2t/(ab)=34,4/(6*8)=0,717
Tehát gamma_1=45,78° vagy gamma_2=134,22°, mindkettő megoldás. (figyelembe véve, hogy 0 < gamma < 180°)
[Érdemes a sinus visszakeresését egységkörrel elképzelni, így világos, hogy két helyen veszi fel a 0,717-et a sin a megfelelő intervallumon.]
1