Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halmazok

Főoldal » Középiskola » Matematika
2300
Adottak a következő halmazok:
A = {2; 3; 5; 7; 11; 13; 17; 19};
B = {1; 4; 7; 10; 13; 16; 19};
C = {1; 2; 3; 5; 8; 13}.
Elemei felsorolásával adja meg az (A ∪ B) halmazt!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A és B unióját kell megadni, ami annyit jelent, mintha a két halmazt "összeöntenénk" az AUB halmazba. Tehát minden elemnek ami benne van A-ban és B-ben, annak benne kell lennie, vagyis összevonod a két halmazt. De arra figyelj, hogy ha van olyan szám, ami mind a kettőben benne van, azt csak egyszer kell beleírni az AUB-ba.
0