Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Párhuzamos egyenes egyenlete

Főoldal » Középiskola » Matematika
1320
Írd fel a (4;-2) ponton átmenő, x tengellyel párhuzamos egyenes egyenletét.

Előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Tehát az x=4, y=-2 ponton kell átmenjen.
Ami az x tengellyel párhuzamos, az egy vízszintes vonal. Az azt jelenti, hogy bármi is x értéke, y=-2
Az az egyenlet. y=-2
Nincs benne x, de nem baj.

0