Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

7 osztályos matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
494
Ez nagyon nm megy holnapra kéne nagyon sűrgősss! Köszönöm előre is a segítséget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Előre is köszönöm!! ❤️
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
-2-nél nagyobb és 3-nál kisebb egész szám. Ilyenből kevés van:
-1, 0, 1, 2
Ezt mind a négyet írd oda az `x` mellé a négy rublikába mindnégy résznél, aztán számold ki a bal meg a jobb oldali kifejezés értékét és nézd meg, kijött-e ugyanaz a szám (mert akkor igaz közöttük az egyenlőségjel)

Tehát pl. az a)-nál az első oszlopban a -1 lesz, `6x-12` értéke pedig `6·("-1")-12="-6"-12="-18"`, azt kell beírni a -1 alá. Aztán `9x-15` értéke `9·("-1")-15="-9"-15="-24"`, azt pedig a -18 alá. A -18 és a -24 nem azonos, tehát eddig nincs megoldás. Folytatni kell a 0-val, stb.

A b) c) és d) esetekben az `x` alatt oda kell írni a megfelelő egyenlet bal meg jobb oldali kifejezését is először.

Csináld meg őket mind.
0