Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
5727
Egy középület akadálymentesítésekor a bejárathoz egyenletesen
emelkedő rámpát építenek, hogy kerekesszékkel és babakocsival is be
lehessen jutni az épületbe. A rámpa hossza 3 méter, és a járda szintjétől 60 centiméter magasra visz.
Hány fokos a rámpa emelkedési szöge? Megoldását részletezze!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha 'oldalról' tekintesz rá, ez egy derékszögű háromszög, amelynek átfogója 3 m, az emelkedési szöggel szemközti befogója pedig 0,6 m.
Innen: sin(\alpha)=0,6/3=0,2
Mivel \alpha hegyesszög, így \alpha=11,5°.
1