Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyibe kerül?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1393
12 kg 2,50 eurós és 38 kg 3 eurós növénytápból keveréket készítenek. Mennyibe kerül 1 kg keverék?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
(12 * 2.5 +38 * 3) / (12 + 38) = 144 / 50 = 2.88 euró / kilogramm
0

Először ki kell számolnunk a tápok összértékét:

12*2,5=30 euró, 38*3=114 euró, tehát összértékük 144 euró. A keverék tömege (veszteség nélkül) 12+38=50 kg, tehát 50 kg növénytáp 114 euróba kerül, ekkor 1 kg-nyi ára az egyenes arányosság elvét követve 144/50=2,88 euró.
Módosítva: 9 éve
0