Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek trigonometrikus egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
473
2sin(6x)- 3 =0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Helyesen:
sin(6x)= 3 /2
6x=pi/3+2k*pi (k\in\mathbb{Z}) [egységkörrel: első síknegyed]
vagy:
6x=2pi/3+2k*pi [egységkörrel: második síknegyedbeli metszéspont]

Innen:
x_1=pi/18+k*pi/3
x_2=pi/9+k*pi/3
(k egész)
Módosítva: 7 éve
1