Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kerület terület

Főoldal » Általános iskola » Matematika
581
Ez egy táblázat ami nekünk le van írva csak sajnos nem birom megoldani:
Kellene az a meg (a) (b) oldala
a b T (terület) K (kerület)
? ? 26 40
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
a: ?
b: ?
T: 40
K: 26
0

Téglalapról van szó?
Ebben az esetben 2ismeretlenes egyenletként felírhatóak.

T=40, K=26
40=a*b
26=2*(a+b)

A 2. egyenletet átrendezzük az egyik ismeretlenre és behelyettesítjük a másikba.

13=a+b
13-b=a

Behelyettesítve:
40=(13-b)*b
40=13b-b2
0=-b2+13b-40

b1,2= (-13+- 169-160 )/-2

b1= 5
b2= 8

Visszahelyettesítve az eredeti képletbe:
26=2(a+5)
13=a+5
8=a

Tehát:
a=8
b=5
Vagy fordítva
Módosítva: 7 éve
0