Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
692
8cm sugarú körben mekkora középponti szöghöz tartozik 12cm2körcikk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A körcikk területe: T=r²×π×α/360 ahol r a sugár, α pedig a központi szög.
Ebből tudjuk, hogy r= 8 cm, T=12 cm² ezért ha behelyettesítünk, megkapjuk α értékét.
12=8²×π×α/360
α=21,49°
0