Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérdés

Főoldal » Általános iskola » Matematika
482
Azt szeretném kérdezni,hogy olyan házink van matekból ahol Celsiust váltjuk át Kelvin fokká!?
Annyit tudok,hogy 0 fok=273,15K és fordítva:Kelvint váltjuk Celsius fokra.
Leírnátok a menetét!,Ma vettük és sehol sincs le írva.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Kelvint úgy kapod meg, hogy a C°-hoz hozzáadsz 273,15-öt. Visszafele pedig értelemszerűen a Kelvinből kivonsz 273,15-öt, és úgy kapod meg C°-ben az adott hőmérsékleti értéket.
Pl. 10 C°= 10+273,15= 283,15 K
Pl. 300 K= 300-273,15= 26,85 C°
0