Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Körhenger felszíne!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
823
Mekkora annak az egyenes körhengernek a felszíne,amelynek alapköre r sugarú térfogata pedig V? r=5cm,V=628 köbcentiméter!Köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A körhenger térfogata: V=π×r²×m
felszíne: A=2×π×r(r+m)
A felszín kiszámolásához csak az m-t vagyis a magasságot nem tudjuk, de a térfogat egyenletébe behelyettesítve megkapjuk:
628=π×5²×m
m=7,99 cm
Így pedig már ki tudjuk számolni a felszínt:
A=2×π×5(5+7,99)
A=408,28 cm²
-1